Onderzoek: Toename van vrachtwagenongevallen?

Image

Op 23 mei is Marktonderzoek Transport in opdracht van Transport Online een onderzoek gestart naar de ogenschijnlijke toename van ongevallen met vrachtwagens.

Op 26 mei werden de uitkomsten bekend gemaakt. 626 vrachtwagenchauffeurs werkten aan het onderzoek mee.

Uit het onderzoek bleek dat veel vrachtwagenchauffeurs Sociale Media tijdens het rijden aanmerken als grootste oorzaak voor ongevallen.

Meer uitkomsten leest u hier: klik hier!

Onderzoek: Euro 5/Euro 6 op de Rotterdamse Maasvlakte

Image

Op 25 april is Marktonderzoek Transport, in opdracht van Transport Online, een onderzoek gestart onder transportondernemers in Nederland. Het onderozke richt zich op de milieumaatregelen die de gemeente Rotterdam per 1 januari 2014 treft op de Rotterdamse Maasvlakte.

Recentelijk meldde een transportondernemer bij de redactie van Transport Online dat hij een vrachtwagen met Euro 5 motor, aangeschaft in 2013, nog maar kan gebruiken tot 1 januari 2014 op de Rotterdamse Maasvlakte.

Als snel bleek dat er meer ondernemers tegen hetzelfde probleem oplopen. Voor Transport Online reden om eens breder onder de transportondernemrs te peilen of men al voorbereid is op de nieuwe milieuregels en hoe men er tegenover staat.

Wilt u zelf deelnemen? Dat kan nog steeds: klik hier! en meldt u vlug aan!

Wat kiest transporterend Nederland?

Image

Als het aan de transportsector ligt dan wordt de VVD opnieuw de grootste partij, op de voet gevolgd door de PVV. Dit blijkt uit een peiling onder het Onderzoekspanel Transport in opdracht van Transport Online.

Maar liefst 22,1% van de ondervraagden, zowel werkgevers als werknemers werkzaam in de transportsector, geeft aan woensdag 12 september op de VVD te gaan stemmen. Een krappe 19 procent geeft aan zijn stem uit te brengen op de partij van Geert Wilders, de PVV. Mogelijk dat zijn visie op de Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs en zijn kijk op Brussel, met name de vrachtwagenchauffeurs, aanspreekt.

De PvdA volgt op de derde plaats met 13,7 procent, op de voet gevolgd door de SP met 13,3 procent.

Opvallend is dat blijkbaar toch heel wat mensen in de transportsector het vertrouwen in de politiek is kwijtgeraakt want bijna 9 procent geeft aan niet te gaan stemmen.

Wilt u zich ook aanmelden? Dat kan nog steeds: klik hier! en meldt u vlug aan!

Eerste onderzoeksresultaten gepubliceerd!

Image

Vrijdag 31 augustus werden de uitkomsten van de eerste peiling van Marktonderzoek Transport gepubliceerd. Het betrof hier een onderzoek onder ruim 230 vrachtwagenchauffeurs over vermeende fraude met de tachograaf.

Alle uitkomsten en bevindingen van dit onderzoek vindt u hier terug.

Wilt u zich ook aanmelden? Dat kan nog steeds: klik hier! en meldt u vlug aan!

Eerste 300 panelleden bereikt

Image

Slechts drie dagen na het iniatief tot het oprichten van Marktonderzoek Transport zijn er al meer dan 300 panelleden! Een mijlpaal waar wij best een beetje trots op zijn!

Wilt u zich ook aanmelden? Dat kan nog steeds: klik hier! en meldt u vlug aan!

Marktonderzoek Transport van start!

Image

Vandaag is Marktonderzoek Transport gegaan. Marktonderzoek Transport is een iniatief van Transport Online. Martonderzoek Transport bestaat uit een representatief onderzoekspanel bestaande uit personen die op wat voor manier ook werkzaam zijn in de transportsector.

Van vrachtwagenchauffeur tot directeur, van binnenvaart schipper tot buschauffeur, alle beroepsgroepen zullen vertegenwoordigd zijn.

Naast eigen peilingen zal Marktonderzoek ook peilingen op verzoek van andere bedrijven en organisaties uitvoeren.

Het volledige persbericht kunt u hier downloaden.

Peiling aanvragen

aanvragen
Marktonderzoek Transport voert ook in opdracht peilingen uit
Wilt u een peiling laten uitvoeren onder ons onderzoekspanel? Dat kan.

Marktonderzoek Transport beschikt over een representatief onderzoekspanel. Wij nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen zodat wij u de mogelijkheden kunnen voorleggen.

Nieuws uit de branche